Võrus avati Tamula rannapromenaad

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äsja avatud Võru rannapromenaadi peavad paljud võrulased peoks katku ajal. Järgmistel linnavalitsejatel tuleb paratamatult püksirihma pingutada.
Äsja avatud Võru rannapromenaadi peavad paljud võrulased peoks katku ajal. Järgmistel linnavalitsejatel tuleb paratamatult püksirihma pingutada. Foto: Reporter.ee

Tänavune suvi on küll juba läbi, kuid Võru linnavalitsus ei pidanud paljuks just nüüd, oktoobri algul, avada suurejooneliselt Tamula järve kaldal rannapromenaad.

Rannapromenaad läks maksma 17 miljonit krooni, vahendas Reporter.ee videolõik.

Võru linnapea Kersti Kõosaare sõnul oli linnale rannapromenaadi väga hädasti vaja.

«Ma kujutan ette, et kui meil kujuneb siia selline tore kuurortlinn, siis on võimalik ka praegustel elanikel oma kinnisvara ümber vaadata, hakata nendes erinevaid teenuseid - majutus, toitlustus jne - pakkuma,» rääkis Kõosaar. «Ma arvan, et see muudab meie linnaelu päris kõvasti.»

Promenaadi kujundaja maastikuarhitekt Andres Viitkar on pisut kurb, et avamine sügisesse lükkus.

«Õige rannapromenaad peakski olema suvel just kasutatav,» märkis Viitkar. «Praegu enam õiget kasutust ei saagi siin näha tegelikult. Aga suvel on ehitustegevus, eks ta sellest lähtus pigem.»

Lisaks avati promenaadi ääres ka Peeter Leinboki skulptuur «Elujõud», mis väljendab võrulaste visadust ja on seotud linna lähistel asuva Eesti vanima asundusega, teatas uudistesaade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles