Mereakadeemia hoiab raskustest hoolimata kurssi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on vastuvõtt Eesti Mereakadeemia Merekooli Pärnu osakonda.
Pildil on vastuvõtt Eesti Mereakadeemia Merekooli Pärnu osakonda. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Hiljuti vabastati ametist Eesti Mereakadeemia rektor Jüri Kann, kellele pannakse süüks kõrgkooli raha ebaotstarbekat kasutamist. Näiteks tegi Kanni juhitud õppeasutus kulutusi, milleks eelarves raha ette ei nähtud, ja nüüd hakkabki kooli raha otsa saama.

Õppe kvaliteet ei tohiks aga kõigele vaatamata kannatada ning akadeemia hoiab kindlat kurssi, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Õppimisstandard ei tohiks kindlasti kannatada,» ütles Eesti Mereakadeemia rektori kt Märt Tomson. Ta lisas, et kooli sulgemisest ei ole saa juttugi olla. «Kindlasti on mereakadeemia riigile oluline, sest siin toimub vägagi vajalike elukutsete ettevalmistamine. Selliste elukutsete, mis on Eesti riigile ka riiklikult vajalik.

Kooli kolmanda kursuse kadetid Margus ja Meelis õpivad tüürimeesteks ja on oma eluga Tallinnas Lasnamäel asuvas Eesti Mereakadeemias üldjoontes rahul. Meelise hinnangul antakse koolis kadettidele liiga vähe süüa, erilist puudust tunneb tugev mehemürakas lihast. Margus aga toob miinusena välja range kodukorra.

«Kell 22 pannakse uksed kinni ja kell 23 on öörahu. Pidu ei saa eriti toimuda siin,» rääkis 3. kursuse kadett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles