Tallo: e-valimiste populaarsus kasvab kiiresti

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-hääletus.
E-hääletus. Foto: .

E-riigi Akadeemia juhatuse liikme Ivar Tallo sõnul kogub e-hääletus üha enam populaarsust ning ta loodab selle tendentsi jätkumist ka täna algaval e-hääletusel.

Ivar Tallo ütles «Terevisioonis», et e-hääletuse arendajad püüavad teha kõik, et elektrooniline hääleandmine oleks võimalikult turvaline, kirjutas ERR Uudisteportaal.

«E-hääletuse puhul ei ole see keskkond väljastpoolt kontrollitud, aga me tahame saavutada sama olukorda, kus inimene ise teeb oma otsusega hääle andmise,» ütles ta.

Saatekülaline märkis, et oma hääle võib anda nii oma arvuti kui ka näiteks kellegi teise oma kaudu, kuid sellisel juhul tuleb veenduda, et arvuti on hääleandmiseks ohutu.

Täna algab eelhääletamine 2009. aasta kohalike omavalitsuste valimisteks ning sellega seoses on järjekordselt võimalik oma häält anda ka elektrooniliselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles