Lühidalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Sügisball» sõidab Kreekasse



Veiko Õunpuu film «Sügisball» osaleb sel nädalal Kreekas 48. Thessa­loniki filmifestivali ametlikus rahvusvahelises võistlusprogrammis. Mati Undi romaanil põhinev «Sügisball» räägib kuuest üksteisega riivamisi kokku puutuvast magalaelanikust, keda ühendab üksindusetunne.  (BNS)



Ninasarvik teatris



Täna esietendub Tartus Genialistide Klubis Tartu Üliõpilasteatri lavastus «Ninasarvik». Absurdi vanameistri E. Ionesco näidend on hüsteeriline komöödia – väikelinna tungib ninasarvik; lugu võtab veidra pöörde siis, kui linnakese elanikud ise hakkavad ninasarvikuteks muutuma; on aga keegi, kes muutuda ei taha ja vastu hakkab.


Lavastaja ja muusikaline kujundaja on Kalev Kudu. Peaosas astub üles Peeter Piiri,  kokku teeb lavastuses kaasa 13 tudengiteatri näitlejat. Järgmised etendused toimuvad 25., 27. ja 28. novembril kell 19. (PM)



Mäetamm näitab armastust



Täna kell 18 avatakse Tallinnas Hobusepea galeriis Marko Mäetamme isikunäitus «Destilleeritud armastus». Näitusel väljas olevad tööd tegi Mäetamm samal ajal, kui ta valmistus Veneetsia biennaaliks – seega on teema üldjoontes sama.


Kuid erinevalt «Kaotaja paradiisist» ei positsioneeri Mäetamm ennast enam haleda ja ebaõnnestunud kaotajana, vaid külma ja kalkuleeriva omanikuna. Näitust saab näha 3. detsembrini. (BNS)



Operaatorid jagavad PÖFFil raha



Eesti Filmioperaatorite Liit annab Tallinna Pimedate Ööde Filmifestivalil (PÖFF) välja kaks auhinda. Kutseliit valib nii rahvusvahelisest kui ka eesti konkursiprogrammist välja oma lemmiku ning annab kummagi filmi operaator-lavastajale 1000 eurot.


Rahvusvahelise auhinna on välja pannud Eesti filmitehnoloogia ettevõte  Digitaalne sputnik ning eesti filmitegijale minev raha tuleb Põhjamaade suurima kaameratehnika rendiettevõtte Petri Mutasen Elokuva­konepaja taskust. (PM)



Roisin Murphy siiski Tallinnas



Oktoobris ära jäänud briti poptähe Roisin Murphy kontsert Tallinnas toimub 29. jaanuaril Rock Cafes. Äsja oma teise sooloalbumiga «Overpowered» välja tulnud endine ansambli Moloko solist jätkab sügisel silmavigastuse tõttu pooleli jäänud Euroopa-tuuri, toimuvad ka Saksamaa, Poola, Tšehhi ja Läti kontserdid. «Overpowe­red» on mitteametlikus Eesti albumimüügitabelis hetkel viiendal kohal.


Roisin Murphyt soojendab Soome electropop-legend Op:l Bastards. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles