Võrumaa politseinikud kontrollisid noori suitsetajaid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsetaja.
Suitsetaja. Foto: Caro / Scanpix

Täna kontrollisid Võru politseijaoskonna politseinikud, kuidas peetakse tubakaseadusest kinni Võrumaal asuvate õppeasutuste territooriumil.


«Korraldasime politseioperatsiooni ning kontrollisime viit kooli,» ütles Võru politseijaoskonna vanemkonstaabel Tõnis Räim.

Politseinike sõnul on nad tulemustega rahul, kuigi rikkujaid ikka tabati.

«Ühe kooli juures oli 17-aastane poiss, kes tegi suitsu. Nagu teada on, ei luba seadus alaealistel suitsu teha. Teise õppeasutuse territooriumil oli aga kaks suitsetavat 18-aastast noorukit. Nendel noortel inimestel on küll juba õigus suitsetamiseks, kuid seadus ei luba seda õppeasutuse territooriumil teha,» kommenteeris vanemkonstaabel Tõnis Räim.

Küsimusele, kust lapsed suitsu soetavad, vastas vanemkonstaabel Räim, et noored paluvad tavaliselt suvalisel täiskasvanul nendele poest sigaretipakk osta. «Vaevatasuks antakse kas väike rahasumma või paar sigaretti. Vaatamata sellele, et sigaretipaki hind on suhteliselt kõrge, leidub praegu iga nooruki taskus vähemalt 50 krooni taskuraha. Peab tõdema, et tihti kulutatakse vanemate poolt saadud taskuraha just tubakatoodete soetamisele.»

Politseinike sõnul juhtub harva, kui alaealise käest avastatakse EV maksumärgita tubakatooteid.

Tubakaseaduse rikkumise eest saab alaealist karistada kas hoiatuse või rahatrahviga. «Ei ole tähtis näiteks rahatrahvi määramine, vaid hoopis see, et igal juhul informeeritakse rikkuja vanemaid. On olnud ka juhuseid, kui ema - isa ei teadnudki, et nende laps suitsu teeb,» ütles Tõnis Räim.

Politseioperatsiooni käigus tabati veel Võru vallas asuva kaupluse juures kuus isikut, kes jõid alkohoolseid jooke avalikus kohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles