Ansip ja Grybauskaite rääkisid majanduskriisi teemal

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti peaminister Andrus Ansip ja Leedu president Dalia Grybauskaite.
Eesti peaminister Andrus Ansip ja Leedu president Dalia Grybauskaite. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Andrus Ansip ja Leedu president Dalia Grybauskaite rääkisid tänasel kohtumisel peamiselt Balti riikide majandusolukorrast. Mõlemad pidasid oluliseks ranget eelarvepoliitikat ja headel aegadel reservide kogumist.


«Meie kõigi õppetund sellest majanduskriisist võiks olla see, et headel aegadel peab koguma reserve,» ütles peaminister Andrus Ansip Leedu riigipeaga kohtudes.

Valitsusjuhi sõnul on range eelarvepoliitika Eestit kriisis hästi aidanud. Eesti valitsussektori reservides on üle 20 miljardi krooni ning Eesti valitsussektori defitsiit on Euroopa Liidu üks kõige pisemaid. Leedu president pidas Eestit heaks eeskujuks ka teistele riikidele.

Ka kinnitas peaminister, et Eesti valitsus on seadnud eesmärgiks liituda euroalaga 2011. aasta jaanuarist.

Nii peaminister Ansip kui ka Leedu president Grybauskaite avaldasid kohtumisel lootust, et NordBalt projektiga (Leedu-Rootsi merekaabel) saab kiiresti edasi minna ning et selle projekti elluviimiseks on võimalik kasutada Euroopa majanduse elavdamiskavas ettenähtud toetust. Samuti tõdeti ühiselt, et on vaja jätkata ettevalmistusi Balti ühise elektrituru loomiseks.

Leedu Vabariigi president Dalia Grybauskaitė oli täna ühepäevasel töövisiidil Eestis. Leedu president kohtus Eesti president Toomas Hendrik Ilvese, Riigikogu esimees Ene Ergma ja peaminister Andrus Ansipiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles