AP: sündimisel sassi aetud Tšehhi lapsed anti õigetele vanematele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhimaal sünnitusmajas eksikombel vahetusse läinud tüdrukud oma õigete emade süles.
Tšehhimaal sünnitusmajas eksikombel vahetusse läinud tüdrukud oma õigete emade süles. Foto: Reuters / Scanpix

Aasta tagasi Tšehhimaal sünnitusmajas eksikombel vahetusse läinud kaks pisitüdrukut anti esmaspäeval nende bioloogilistele vanematele tagasi.

Varasemad DNA testid olid näidanud, et kaks paari lapsevanemaid viisid eksikombel Praha lähedal Trebicis asuvast sünnitusmajast koju vale lapse, vahendas AP koos videolooga.

Vanemad kaalusid lastevahetust teha tüdrukute sünnipäeval 9. detsembril või 1. jaanuaril, kuid psühholoogide soovitusel tegid seda juba esmaspäeval.

Eksitus tuli ilmsiks, kui ühe tüdruku isa Libor Broza hakkas kahtlustama, et ta ei kasvatagi oma tütart. DNA testid kinnitasid ta kahtlusi, teisel perel polnud laste sassimineku kohta aimugi.

Trebicis asuva sünnitusmaja esindajad nimetasid sündmust äärmiselt kahetsusväärseks ja vallandasid juhtunust teadasaamisel kaks õde, kelle tõttu eksitus aset leidis. Juhtumit uuris ka politsei, kuid süüdistusi kellelegi ei esitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles