Reostuse põhjustanud tanker jääb teadmata ajaks Naissaare lähedale

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ARESTITUD TANKER SAMRAA ALKHALEEJ
ARESTITUD TANKER SAMRAA ALKHALEEJ Foto: KÜLLIKE ROOVÄLI

Augusti alguses Naissaare lähedal 2,5 ruutkilomeetrisel pindalal reostuse põhjustanud tankeri omaniku vastu on esitatud nõue ning alus jääb saare juurde ankrusse teadmata ajaks.

Tallinna kohtutäitur Risto Sepp ei täpsustanud omaniku vastu esitatud nõuet, kuid mainis, et tanker Samraa Alkhaleej on Eesti vetes viibinud alates käesoleva aasta veebruarist. Küsimusele, mis saab laevast edasi, vastas ta vaid, et see kas vabastatakse arestist või jääb arestituks.

Keskkonnainspektsiooni nõuniku Himot Marani sõnul on praegu teadmata, kui kauaks tanker Naissaare juurde jääb. «Tankeri viibimine tema praeguses asukohas keskkonnale otsest ohtu ei kujuta, kuivõrd reostuse ei põhjustanud mitte laeva vigastus, vaid vead laeva käitamises,» vastas Maran Postimehe päringule.

Möödunud kuul Samraa Alkhaleej põhjustatud reostuse kohta ütlen Maran: «Reostuse pindala oli ca 2,5 ruutkilomeetrit; tegemist oli valdavalt õhukese naftasaaduse kilega, milles oli hõredalt naftasaaduse väiksemaid klompe. Reostuse leke lõppes 8. augustil, uut reostust antud piirkonnas pole täheldatud.»

MarineTraffic.com andmetel sõidab 2006. aastal ehitatud Samraa Alkhaleej Liibüa lipu all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles