Bosnia vutifännid ei ole mängu eel probleeme tekitanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma jalgpallis halvas kirjas olevatele Bosnia ja Hertsegoviina fännidele pööravad politseiüksused erilist tähelepanu.
Maailma jalgpallis halvas kirjas olevatele Bosnia ja Hertsegoviina fännidele pööravad politseiüksused erilist tähelepanu. Foto: SCANPIX

Tallinnasse täna toimuvale Eesti - Bosnia ja Hertsegoviina jalgpallikohtumisele saabunud Bosnia vutifännid ei ole politsei andmetel seni suuremaid probleeme tekitanud.

«Nad liikusid rongkäigus juba mängule ära, märkimisväärseid vahejuhtumeid ei olnud,» kinnitas Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Harrys Puusepp BNSile.

Puusepa sõnul tuli politseil küll mõnel korral sekkuda ja ülemeelikuid fänne korrale kutsuda, kuid midagi tõsisemat ei juhtunud. «Kui keegi korda rikkus, juhti kiirelt sellele tähelepanu ja üldiselt võeti politseid kuulda,» ütles Puusepp.

Politsei hinnangul võib Tallinnasse Eesti - Bosnia ja Hertsegoviina MM-valikmängule kaasa elama tulnud Bosnia vutifänne olla 1500 ümber.

Põhja prefektuuri ülemkomissar Einar Lillo on BNSile öelnud, et kui hinnata erinevate ürituste riskiastet kriteeriumitega «madal», «keskmine» või «kõrge», siis eelolev jalgpallikohtumine on kahtlemata kõrge riskiga üritus.

«Antud kohtumine on oma riskiastmelt näiteks võrreldav Eestis toimunud jalgpallimatšidega Venemaa või Inglismaaga,» selgitas Lillo.

Tema sõnul on politsei avaliku korra tagamiseks Tallinna tänavatel ja staadioni juures valmis, kuid planeeritavat taktikat ta ei avalikustanud. «Politsei on planeerinud oma tegevust riskianalüüsipõhiselt ning on valmis turvalisuse tagamiseks. Taktikalise märksõnana tuleb kindlasti rõhutada koostööd ja seda kõige erinevamatel tasanditel. Olulisel kohal on ka infovahetus ja korralduslike küsimuste lahendamine partneritega,» ütles Lillo.

Mäng algab kell 19, kuid staadioni väravad avati juba kell 17. Staadionile saabudes tuleb läbida turvakontroll. Alkoholi ei ole lubatud staadionile kaasa võtta ning kuna tegemist on rahvusvahelise kohtumisega, siis ei müüda alkohoolseid jooke ka staadionil.

Inimestel palutakse vaadata piletile kirjutatud infot selle kohta, millisest trepist piletiomanik sisse pääseb, sest staadionile on võimalik siseneda vaid piletil märgitud värava kaudu - seda kontrollitakse elektrooniliselt. Pealtvaatajaid lubatakse ainult piletil märgitud sektorisse.

Staadionil saab söögi ja joogi eest maksta vaid sularahas.

Mängu eel esitab Eesti hümni ansambel Noorkuu.

Eelmine kord kohtus Eesti jalgpallikoondis Bosniaga mullu 10. septembril Sarajevos. Siis kaotas Eesti 0:7.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles