Võrumaale plaanitakse Maarja küla sarnast keskust

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrumaal on eeskujuks võetud Maarja küla Põlvamaal.
Võrumaal on eeskujuks võetud Maarja küla Põlvamaal. Foto: Lauri Kulpsoo

Lasva valda Nõnovale plaanitakse rajada keskus, kus saavad elada Võrumaa täisealised intellektipuudega inimesed.

Plaani elluviijatele on eeskujuks Maarja küla Põlvamaal, Võrumaal saaks toetuskeskus nimeks Meiela, kirjutas Võrumaa Teataja.

Intellektipuudega täiskasvanute kogukonna loojate plaanid on seotud Nõnoval asuva pooleli oleva ehitisega, mis oli esialgu mõeldud perelastekoduks. Ehitust alustati MTÜ Nõnova Perelastekodu eestvõttel 1999. aastal, kuid raha sai otsa ja tööd seiskusid. Ehitis konserveeriti.

Neljapäeval tutvustasidki vaimupuudega inimeste toetuskeskuse rajamise eestvõtjad, Võru Järve kooli direktor Reet Kangro ja projektijuht Epp Sõna oma kavatsusi Lasva vallavolikogule.

«Volikogu takistusi ei teinud,» kinnitas ka Lasva vallavanem Jüri Nassar. Otsuse langetamine seisab volikogul siiski veel ees.

Jüri Nassari sõnul on ka külaelanikke uutest plaanidest informeeritud. Et neid vaimupuudega inimeste kogukonnaeluga paremini kurssi viia, tahetakse lähiajal korraldada tutvumiskäik Maarja külla Põlvamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles