Naši aktivist saadeti Eesti tõttu Soome piirilt tagasi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naši aktivist Mariana Skvortsova.
Naši aktivist Mariana Skvortsova. Foto: www.nashi.su

Soome piirilt saadeti tagasi Kremli-meelse noorteliikumise Naši aktivist, keda Eestile kurja tegemise pärast Schengeni-maadesse ei lasta.

Noorteühenduse kodulehe andmeil soovis Skvortsova minna Soome, kuid saadeti piirilt tagasi, sest Eesti võimud olid ta kandnud Schengeni viisaruumi persona non grata'de ehk ebasoovitavate isikute nimekirja.

Ühenduse kodulehel küsitakse, kas tõesti sulgeb pelgalt liikmeksoleku fakt demokraatlikus noorteorganisatsioonis edaspidi pääsu ükskõik millisesse vabasse Euroopa riiki.

Veel küsitakse, kas tõesti on arusaamad demokraatiast Euroopas ja Venemaal nõnda erinevad ning kas organisatsiooni 100 000 aktivisti ei pääsegi enam üldse välismaale.

Eesti siseministeeriumi teatel on Eesti kandnud ebasoovitavate isikute nimekirja 2093 inimest. Kokku kuulub sinna ligi 700 000 inimest.

Piirivalveameti pressiesindaja Kaisa Pungas kinnitas Postimees.ee'le, et kui Eesti poolt sellesse nimekirja lisatud isikud Schengeni piirilt tagasi saadetakse, teavitatakse sellest alati ka Eesti vastavaid ametkondi.

Pungase sõnul saadeti našist Soome piirilt tagasi 3. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles