Politsei: tehke rattavaraste elu võimalikult raskeks

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Säästuaja rattalukk
Säästuaja rattalukk Foto: Kristjan Teedema

Viimase kahe kuu jooksul on politseile teatatud 12 jalgrattavargusest Viljandi linnas ja maakonnas.

«Varguste kohta laekunud avaldusi analüüsides selgub, et jalgrattaomanikud on varaste töö suhteliselt lihtsaks teinud, sest varastatud ratastest koguni kümme olid lukustamata või hoiti neid lukustamata ruumides,» selgitas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Agu Lall.

Vargad kasutavad ära ka need võimalused, kui lukustamata ratas on jäetud kas või lühikeseks ajaks kuhugi järelevalveta.

Politsei palub rattaomanikel olla ratta hoidmisel hoolikamad ja teha omalt poolt kõik, et varaste tegutsemist raskemaks muuta.

Kindlasti tuleks jalgrattaid hoida lukustatult ning korralikke lukke kasutades paigutada need ümber ratta raami.

Lukustatuna tuleks hoida ka trepikodade ja kuuride uksed, kus jalgrattaid hoitakse. Kauplusesse või mõnda asutusse asjatoimetusi tegema minnes ei tasu samuti jalgratast lukustamata jätta, seda isegi lühikeseks ajaks mitte.

Jalgrattavaraste kiireks tabamiseks on oluline, et vargusest teatataks politseile võimalikult kiiresti, et alles oleks jalgratta dokumendid ning osataks politseile anda varastatud jalgratta võimalikult täpne kirjeldus.

Suureks abiks oleks politseile ka see, kui inimesed teataks juhtumitest, kus neile pakutakse odavalt müügiks kahtlase päritoluga jalgrattaid. Koostöös politseiga suudame jalgrattavaraste elu raskeks teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles