Vene kaitseministeerium loob infosõjas orienteeruva erikeskuse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Anatoli Serdjukov ja president Dmitri Medvedev (paremal) uurivad Vene sõjaväelase varustust.
Kaitseminister Anatoli Serdjukov ja president Dmitri Medvedev (paremal) uurivad Vene sõjaväelase varustust. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa kaitseministeerium kavatseb luua spetsiaalse informatsiooni-propaganda keskuse, mis ajalehe Trud andmetel peab kaitsma sõjaväelaste imidžit meedias avaldatud kriitika eest.


Ka peab keskus õigest vaatenurgast näitama sõjalisi ettevõtmisi ja korraldama kräkkerite rünnakuid vastaste meediaväljaannete pihta.

Trudi väitel tegi president Dmitri Medvedev kaitseminister Anatoli Serdjukovile ülesandeks moodustada keskus selliste spetsialistide ettevalmistamiseks, kes suudaksid hakkama saada kaasaegse infosõjaga.

Kaitseministeeriumi allikas rääkis ajalehele, et idee taolise keskuse moodustamiseks tekkis riigi juhtkonnal pärast Vene-Gruusia sõda. Rahvusvaheline meedia kajastas siis Venemaad ja selle armeed ebasoodsas valguses.

Spetsialistid leiavad, et kaitseministeerium viib Vene armees reforme läbi ilma arusaadava teavitustööta, peletades eemale isegi ilmseid poolehoidjaid.

«Infosõjad lähevad internetti ja koondatakse kräkkerite rünnakutena kaitseministeeriumi jaoks sobimatute netilehekülgede vastu,» rääkis sõjalise prognoosimise keskuse juht Anatoli Tsõganov. «Hizbollah on seda võtet edukalt kasutanud Iisraeli kaitseministeeriumi vastu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles