Arst: tervisespordis ähvardab kokkukukkumine enim umbes 40-aastast meest

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna sügisjooks.
Tallinna sügisjooks. Foto: Jelena Rudi

Eesti rahvaspordiüritustel ähvardab kokkukukkumine kõige rohkem umbes 40-aastast meest, ütles Tallinna maratoni meditsiiniteenistuse juht Kaspar Rõivassepp.

Rõivassepp pani läheneva SEB Tallinna maratoni puhul osavõtjatele südamele, et mingil juhul ei tohi rajale minna n-ö naabrimehega võidu jooksma, vahendas ERRi uudisteportaal saadet «Ringvaade».

«Klassikaline riskigruppi kuuluja on umbes 40-aastane meesterahvas, kes võibolla on kunagi sporti teinud või hakanud uuesti sporti tegema,» ütles saatekülaline ja lisas, et kindlasti ei mängi vähest rolli ettevalmistusel tööalased ülepinged.

Rõivassepp märkis, et kui rahvasportlasel tekib võistluse ajal halb enesetunne, ebameeldivad tervisesümptomid - peavalu, iiveldus, tugev väsimus, silme ees virvendus, siis tuleb peatuda ja mõelda, kas poleks parem katkestada.

Arst selgitas, et enamiku tervisesportlaste puhul justkui kõik toimib õigesti, aga ometi 20 protsendil võib juhtuda midagi halba, näiteks äkksurm, põhjuseks võib olla pärilik eelsoodumus, vähene vedeliku tarbimine jne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles