Clinton: USA ei kavatse raketikilbi osi Gruusiasse paigutada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton Boeingu disainikeskuses Moskvas 13. oktoobril.
Hillary Clinton Boeingu disainikeskuses Moskvas 13. oktoobril. Foto: AP / Scanpix

Ühendriikidel ei ole kavas raketikilbi elemente Gruusia territooriumile paigutada, ütles välisminister Hillary Clinton täna raadiojaamale Ehho Moskvõ.


«Mul ei ole mingit põhjust arvata, et midagi paigutatakse Gruusia territooriumile. Ma tean, et see tekitab Venemaa Föderatsioonile väga suurt muret,» märkis Clinton.

«Seepärast tahaksingi seda muret leevendada, seepärast tahaks omada ühist raketitõrjeprogrammi, mis kaitseks nii meie kui Venemaa rahvast, samuti Euroopa sõpru ja liitlasi,» lisas ta.

Minister toonitas taas, et USA sooviks Venemaaga raketikilbi küsimustes koostööd teha.

«Tuleviku ohud hakkavad lähtuma vastutustundetult tuumarelvadesse suhtuvatelt riikidelt või terroriorganisatsioonidelt,» kinnitas Clinton, meenutades, et isegi külma sõja halvimail päevil ei lõpetanud Nõukogude Liit ja USA kunagi tuumarelvi puudutavat dialoogi, ega katkestanud kunagi suhtlust.

Diplomaat osutas, et raketikilp on mõeldud inimeste kaitseks selliste riikide nagu näiteks Iraan või organisatsioonide nagu Al-Qaeda ambitsioonide eest.

Samuti kinnitas Clinton, et USA ja Venemaa ei ohusta üksteist.

«Me leiame, et teised pooled võivad kujutada ohtu kahe riigi jaoks. Seetõttu tegi Washington ettepaneku koostööks,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles