Näitleja Heath Ledger leiti surnuna

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heath Ledger koos «Brokebacki mäe» lavastaja Ang Leega Veneetsia filmifestivalil septembris 2007.
Heath Ledger koos «Brokebacki mäe» lavastaja Ang Leega Veneetsia filmifestivalil septembris 2007. Foto: Reuters / Scanpix

Oscarile kandideerinud Hollywoodi näitleja Heath Ledger leiti teisipäeval oma Manhattani korterist surnuna, surma võis põhjustada uimastite üledoos.

Geiteemalises kauboifilmis mängitud rolliga Oscarile kandideerinud näitleja surma võis põhjustada narkootikumide üledoos, ütles New Yorgi politsei, vahendas CNN.



Surnukeha, mille kõrvalt leiti tablette, avastas majapidajanna, kes oli läinud teda äratama, kuna näitlejal oli kokku lepitud massaažiseansi aeg.



Noor näitleja saavutas maailmakuulsuse 2005. aastal režissöör Ang Lee homoteemalise kauboifilmiga «Brokebacki mägi». Karjääri alguses osales ta ka Austraalia teleseriaalis «Kodus ja võõrsil».



Esimeseks Ledgeri tõeliselt silmapaistvaks rolliks võib pidada USA iseseisvussõjast rääkivat linateost «Patrioot», mille teise peaosalisena astus üles Mel Gibson.



Eesti kinokülastajale on ta kindlasti tuttav ka nimiosalisena filmist «Casanova.»



Noor näitleja jõudis võita 13 erinevat filmiauhinda ning koguda 28 auhinnanominatsiooni, teiste seas Robert Altmani auhind, MTV filmiauhind ning New Yorgi filmikriitikute ringi auhind.



Heath Ledger sündis 4. aprillil 1979 Perthi linnas Lääne-Austraalias. Näitlejanna Michelle Williamsiga on tal väike tütar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles