President Ilves e-hääletas Makedoonias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Postimees/Scanpix

Makedooniasse ametlikule visiidile saabunud president Toomas Hendrik Ilves andis täna Eesti aukonsulaadis Skopjes oma hääle Abja valla volikogu valimistel elektrooniliselt.

Makedoonia ajakirjanikele interneti teel hääletamist tutvustanud president Ilves rõhutas, et just väikesed riigid on paindlikud e-valitsemist kasutama ning seda tõestab ka Eesti ja Makedoonia infotehnoloogia-alane koostöö.

«E-valitsemine selle mõiste kõige laiemas tähenduses on võimalus muuta kodanike elu lihtsamaks ning nende suhtlemine riigiga kiiremaks ja hõlpsamaks,» ütles president Ilves. «Interneti teel hääletamine on aga parim viis kodukohast eemale sattunud inimesele anda turvaliselt oma hääl,» lisas ta.

President Ilves kutsus kõiki valimistel osalema, rõhutades: «Iga hääl loeb.»

«Valijate väärikus ja nõudlikkus aitab parandada linna ja valla valitsemist, kogu Eesti valitsemist,» ütles Eesti riigipea. «Valimistel mitte osalemine ei ole väärikas protestimärk, vaid lihtsalt käega löömine. See ei ole aus oma koduvalla või kodulinna suhtes.»

Eesti kohalike omavalitsuste volikogude valimiste eelhääletus nii jaoskondades kui ka interneti teel lõpeb täna õhtul kell 20, valimistel osalemine on seejärel võimalik pühapäeval, 18. oktoobril elukohajärgses jaoskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles