Pärnu maavalitsus müüb Kihnu liinil sõitnud Jõnni

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maavalitsus pani müüki Kihnu liinil sõitnud praami Jõnn.
Pärnu maavalitsus pani müüki Kihnu liinil sõitnud praami Jõnn. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu maavalitsus pani kirjalikul enampakkumisel müüki kunagi Kihnu ja mandri vahel sõitnud praami Jõnn, mis on viimased aastad kasutuna seisnud saare sadamas.

Pärnu maavalitsuse transpordinõunik Avo Rahu ütles, et praam Jõnn on maavalitsuse bilansis riigi varana, mis on antud nullrendiga eraettevõtte OÜ Kihnu Liinid kasutusse, kirjutab Pärnu Postimees.

Kuigi viisteist aasta tagasi Kihnu Liini juhataja Johannes Leasega sõlmitud rendileping lõpeb tänavu 31. detsembril, seisis praam viimased aastad kasutult Kihnu sadamas ja ootab nüüd uut kasutajat Pärnu laevatehase kai ääres.

«Müüme praami koos kehtiva rendilepinguga,» täpsustas Rahu. Ta lisas, et riigiasutused aluse vastu huvi ei tundnud ning nüüd jääb oodata ettevõtjate või eraisikute osalemist kirjalikul enampakkumisel.

Kümme aastat sõitis Jõnn Kihnu-Munalaiu-Kihnu liinil, kuid jäi kõrvale, kui AS Kihnu Veeteed tegi 2003. aastal riigihankekonkursil OÜ Kihnu Liinist parema pakkumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles