Eestis nn mäluvalves käinud našist piketeerib Euroopa Komisjoni esinduse ees

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni ees piketeeriv Marjana Skvortsova.
Euroopa Komisjoni ees piketeeriv Marjana Skvortsova. Foto: www.nashi.su

Soome piirilt tagasi saadetud našist Mariana Skvortsova piketeerib Euroopa Komisjoni  esinduse ees, kuna pärast Eestis mäluvalves käimist ei lubata teda enam Schengeni viisaruumiga ühinenud riikidesse.

Naši komissar Mariana Skvortsova on välja kuulutanud tähtajatu piketi ja seisab loosungiga «Millega ohustan mina Euroopat?» Euroopa Komisjoni esinduse ees, teatab liikumise kodulehekülg.

Sama allika andmetel on esinduse töötaja käinud piketeeriva našistiga vestlemas.

Kuna Eesti võimud olid Mariana Skvortsova kandnud Schengeni viisaruumi persona non grata'de ehk ebasoovitavate isikute nimekirja,  ei lubatud teda jaanuari alguses Soome.

«Olen veendunud, et demokraatia, see on esmajärjekorras inimeste vabadused ja õigused, mitte aga võimude õigus korraldada fašistlikke marsse. Ka õigus protesteerida, kui riigijuhtkond nimetab sinu esivanemaid joodikuteks ja marodöörideks,» teatab našist oma pöördumises. Ta lisab, et kui mõni riik astub nende õiguste vastu, siis ohustab see kogu maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles