Ekspert ei usu Solarise ripplae kinnitusdetaili purunemist

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad laevaringu järel Solarise saalis toimetamas.
Päästjad laevaringu järel Solarise saalis toimetamas. Foto: Postimees.ee lugeja

Ehitusekspert Kaarel Sahk ei usu Solarise omanike ja linnavalitsuse esialgset järeldust, et Cinamoni ripplae varingu võis põhjustada kinnitusdetaili purunemine.

Maaülikooli õppejõud ja tunnustatud kohtuekspert-ehitusinsener Kaarel Sahk arvab, et lagi kukkus alla heliisolatsiooni raskuse tõttu, millele paigaldatud laekinnitused vastu ei pidanud, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Ühe raami joonelemendi või ankru purunemine kindlasti ei saa kaasa tuua terve lae allavajumist, ühe detaili purunemine võib kindlasti tekitada joonhälbe, aga mitte allakukkumise,» rääkis Sahk.

Täna keskpäevaks oli allakukkumise oletatav põhjus nii omanikele kui ka ehitusvaldkonna eest vastutavale abilinnapeale selgeks saanud.

«Me arvame, et üks lae kinnitusdetail ei pidanud vastu, tekkis resonants ning seega selline doominoefekt, kus järjest lae kinnitusdetailid purunesid ja tõid endaga kaasa ripplae kukkumise,» selgitas Solarise keskuse omanik Peeter Rebane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles