Savisaar koonerdab erakonnale annetamisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Foto: Liis Treimann

Keskerakonnas on karm kord ja partei abil soojale kohale saajad peavad erakonnale osa palgast annetama. Erandiks on aga Keskerakonna esimees Edgar Savisaar, kes pole kahe aasta jooksul kroonigi parteikassale annetanud, kirjutab Vahur Koorits ajalehes Postimees.

Riigikogu ja europarlamendi saadikud peavad lausa Keskerakonna põhikirja kohaselt seitse protsenti oma brutopalgast erakonnale annetama. Näiteks riigikogulased Kalev Kallo ja Olga Sõtnik annetasid eelmises kvartalis suurema osa oma palgast erakonnale.

Mujal asi nii karm pole, ent kõik kuus Savisaarele alluvat abilinnapead toetavad samuti erakonda rahaliselt, heldeim neist Jaanus Mutli on kahe ja poole aasta jooksul maksnud lausa üle 100 000 krooni.

Ei saa öelda, et Savisaar midagi ei annetaks, sest tunamullu oktoobris toetas ta oma erakonda 25 140 krooniga.

Savisaar ise ei usu, et ta kaks aastat midagi pole annetanud. Eile Põhja-Tallinnas uut spordihoonet avamas käinud linnapea teatas, et muidugi on ta ka pärast 2007. aastat oma erakonnale annetanud ja soovitas andmed üle vaadata.

Keskerakonna kodulehel olevad annetajate nimekirjad ei sisalda aga pärast 2007. aasta novembrit Savisaarest enam ühtegi märki. Küll on usina annetajana kirjas tema abikaasa Vilja Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles