Toll avastas septembris üle 700 000 salasigareti

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tordimaketti peidetud salasigaretid.
Tordimaketti peidetud salasigaretid. Foto: MTA

Maksu- ja tolliameti tollikontrolli üksused viisid 2009. aasta septembrikuu jooksul Eesti piiridel läbi 1642 kontrolli, millest 514 olid tulemuslikud.

Maanteedel viidi kokku läbi 1474 kontrolli, mille käigus avastati 95 rikkumist. Kontrolliti ka 61 kütusekäitlejat, ebakvaliteetset kütust avastati 3 juhul, ning erinevaid alkoholi- ja tubakakäitlejaid kokku 30 korral, millest tulemuslikud olid 4.

Kinni peeti kuu jooksul 735 000 sigaretti ja ligi 46 000 liitrit kütust. Intellektuaalset omandit rikkuvat kaupa avastati kokku 818 ühikut ning peeti kinni väiksemas koguses narkootilisi aineid.

Salasigarette üritati riiki toimetada erinevaid meetmeid kasutades. Näiteks saabus 30. septembril Narva tollipunkti kaudu Venemaalt Eestisse isik, kes deklareeris 40 sigaretti, kolm torti ning isiklikke asju.

Tollikontrolli käigus avastati temaga kaasas olevate kummist tortide seest 1160 sigaretti, millel olid Venemaa maksumärgid. Deklareerimata sigaretid ja tordimaketid peeti kinni ning alustati väärteomenetlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles