Kohus laseb Dikajevi enne tähtaega vabaks

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haron Dikajev 2006. aasta septembris kohtus.
Haron Dikajev 2006. aasta septembris kohtus. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus nõustus oma tänase määrusega vabastama ennetähtaegselt vanglast meedias varem korduvalt allilmaautoriteediks nimetatud Haron Dikajevi, kes priiuses peab neli kuud elektroonilist järelevalveseadeldist ehk nn jalavõru kandma.

Kui kellelgi kohtu tänase otsuse suhtes pretensioone pole, vabaneb väljapressimise eest süüdi mõistetud Dikajev Tallinna vanglast kümne päeva pärast, teatas Harju maakohtu pressiesindaja.

Tema ennetähtaegse vabastamisega olid nõus nii prokurör, Tallinna vangla kui ka kriminaalhooldaja. Põhjendusteks toodi, et mehel puuduvad vanglaajast distsiplinaarkaristused ning teda on vabaduses ees ootamas töö- ja elukoht.

Tallinna ringkonnakohus määras Dikajevile 2005. aasta detsembris ühelt ärimehelt 100 000 krooni väljapressimise eest nelja-aastase vangistuse. Dikajev istus vangis 2006. aasta septembrist saadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles