Koera hoolimatu pidamine viis abielupaari kohtu alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koduta loomade varjupaik. Foto on illustreeriv.
Koduta loomade varjupaik. Foto on illustreeriv. Foto: Margus Ansu.

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kohtu alla abielupaari, kes politsei uurimisandmetel põhjustas hoolimatu suhtumisega oma koerale suuri kannatusi.

Looma julmale kohtlemisele said mullu suvel jälile Eesti Loomakaitse Seltsi töötajad, kes avastasid, et Harjumaal Jõelähtme vallas Neeme külas asuvas majapidamises elab suur koer äärmiselt halbades tingimustes.

Maja taga kuuri juures ketis olnud koeral oli kaela ümber metallist lülidega lehmakett, mis oli järjepideva hõõrumise tõttu tekitanud looma kaelale sügava haava. Samuti oli kaelal armkude, millest võis järeldada, et koera kaelas olnud kett oli talle ka varem taolisi vigastusi põhjustanud.

Ühtlasi selgus, et omanikud ei olnud haigele koerale pika aja jooksul võimaldanud arstiabi ega hoolitsust, põhjustades nii loomale vähemalt aasta jooksul järjepidevat füüsilist valu, piinu ja kannatusi.

Juhtunut uurinud politseinikud selgitasid, et koera omanikud olid 39-aastane Kadri ja tema 48-aastane abikaasa Koit, kellele prokuratuur esitas kohtueelse uurimise lõppedes süüdistuse looma julmas kohtlemises.

Kadri ja Koidu süüasja hakkab tänavu detsembris arutama Harju maakohus. Süüdimõistmise korral ootab neid kuni üheaastane vangistus. Samuti võib kohus lisakaristusena võtta süüdistatavatelt looma pidamise õiguse.

Mullu 3. augustil viisid loomakaitsjad koera Virumaa loomade varjupaika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles