Saarlased võitlevad Sõnajalgade helikopteri vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on piirivalveameti helikopter
Pildil on piirivalveameti helikopter Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees.

Naaberkinnistuste omanikud võitlevad vendade Sõnajalgade plaani vastu rajada Saaremaale Imara külasse helikopteriplats ning on pahased, et külaelanike palvest hoolimata teevad vennad piirkonna elumajade kohal lennuharjutusi.

«Kopteri ülelennud, maandumised ja õhkutõusmised tekitavad suurt müra ja kergitavad üles tolmu, mis häirib naabreid, häiritud on ka karjatatavad koduloomad,» kurdavad Salme vallavalitsusele saadetud kirjas Imara küla elanikud, vahendab Oma Saar.

Samas on Sõnajalad teinud Välja kinnistul platsi rajamiseks juba reaalseid töid - raie, niitmine, pinnase rullimine - ehkki vald pole neile selleks veel ehitusluba väljastanud.

Salme valla ehitus- ja maanõunik Jüri Kluge ütles, et kopteriplats asub lähimast naabrist 300 meetri kaugusel, mistõttu tekib küsimus, kui häiriv see helikopter siis ikkagi on.

Kluge sõnul on vallal kopteriplatsi ehitusloa väljastamisest väga keeruline keelduda, sest kopteriplatsi projekti on juba kooskõlastanud lennuamet, keskkonnaamet ja maa-amet, kes muuhulgas leiab, et kopteriplats ei tekita naaberkinnistu omanikele kitsendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles