Jüssi: riigid peaks vahetama teadmisi Nord Streami ohtudest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Jüssi
Mart Jüssi Foto: Toomas Huik

Riigikogu keskkonnakomisjoni esimees Mart Jüssi ütles Nord Streami gaasitrassist rääkides, et riigid peaksid asju rohkem läbi arutama ning teadmisi ühtlustama.

Jüssi selgitas ETV saates «Terevisioon», et Nord Streami keskkonnamõjude dokumentides on palju vastuolusid ja vajakajäämisi ning osa riike on Nord Streamiga nõustunud, kuna teadmiste hulk riikides on erinev, vahendasid ERR uudised.

Jüssi lisas, et kuigi Taani kiitis eile Nord Streami rajamise heaks selle info põhjal, mis neile on esitatud, võiks ta ära kuulata, mida Eesti teadlastel öelda on.

«Ei ole arvestatud seda, et Läänemeri on avatud vetesüsteem ja see on maailma kõige reostatum meri,» selgitas Jüssi.

Ta ei nõustunud seisukohaga, et Eesti hääl Nord Streami puhul midagi ei loe, sõnades, et Eestil on siduvaid leppeid teiste Läänemereäärsete riikidega ning suurus ei oma nii palju tähtsust, kui seisukohad.

Riigikogu keskkonna-, majandus- ja väliskomisjon leidsid eile, et neile esitatud teabe põhjal ei ole võimalik välistada Nord Streami gaasitrassi olulist negatiivset keskkonnamõju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles