Ojuland saadaks sotsialistid-marksistid ajaloo prügikasti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Toomas Huik

Euroopa Liberaalide, Demokraatide ja Reformipartei (ELDR) asepresident Kristiina Ojuland rõhutas täna Tallinnas toimuval volikogul järgmise aasta europarlamendi valimiste tähtsust liikmesriikide elanikele.

«Marxi portreega ringijooksvad Euroopa sotsid on täna need, kes segavad nii sadade miljonite inimeste elu nõudnud kommunismi kuritegude hukkamõistmist kui ka on taassündiva imperialistliku välispoliitilise lähenemise taga, kus väikeriikide reedetakse suurriikide omavaheliste sobingute tulemusel,» lausus Ojuland. «Euroopa valijatel on Euroopa Parlamendi valimistel aastal 2009 vaja saata sotsialistid–marksistid ajaloo prügikasti.»



Kristiina Ojuland peab oluliseks, et liberaalide valimisprogrammis oleksid kõige tähtsamal kohal vabadus ja inimõigused ning igasuguse kokkulepluse tõrjumine totalitaarsete, autoritaarsete, ebademokraatlike režiimidega Euroopas ja maailmas.



Ojuland ei nõustu mõne Eesti poliitiku viimase aja arvamusavaldusega erinevate ilmavaadetega parteide ideoloogilisest ühtlustumisest Euroopas.



«Ka Eestis on erakondi, kes kahmaksid parema meele ja kahe käega eraisikutelt raha riigile, et seda siis oma äranägemise järgi kasutada. Nagu ajalugu on näidanud – nende äranägemine tähendab kahtlaseid tehinguid ja paratamatult ka kodanike vabaduste piiramisi,» hoiatas Ojuland.



Täna on Tallinnas koos Eesti ajaloo seni suurim Euroopa liberaalide kohtumine, kus osalevad ka Eesti peaminister ja Reformierakonna esimees Andrus Ansip, Taani peaminister ja liberaalse erakonna Venstre esimees Anders Fogh Rasmussen,  ELDRi president Annemie Neyts-Uyttebroeck, Euroopa Liberaalide ja Demokraatide Liidu (ALDE) juht Graham Watson.



Kokku osaleb volikogul 150 erineva Euroopa liberaalse erakonna esindaja.



ELDR on Euroopa Parlamendi suuruselt kolmas fraktsioon, millesse kuulub 101 liiget 22st Euroopa Liidu liikmesriigist.



Kristiina Ojuland on ka Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee liberaalide (ALDE) grupi asepresident.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles