Holland hakkab Jordaanias Eesti viisasid väljastama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti sõlmib Hollandiga viisaesinduslepingu, mille alusel hakkab Hollandi esindus Jordaania pealinnas Ammanis väljastama Eesti viisasid.

Valitsus arutab Hollandiga sõlmitava kokkuleppe heakskiitmist neljapäeval. Lepe on kavas sõlmida nootide vahetamise teel ning see jõustub 1. novembril, teatas valitsuse pressiesindaja BNSile.

Viisaesinduslepe muudab Jordaania elanikele lihtsamaks Eesti viisa taotlemise.

Eesti esinduste arv maailmas on piiratud ning enamik neist asub Euroopa Liidu riikides. Viisa taotlemisel on üldjuhul nõudeks, et isik esitab taotluse esindusele isiklikult, selleks aga peavad viisataotlejad sageli sõitma oma elukohariigist kolmandasse riiki, mis on kulukas ning sageli tuleb ka sellesse riiki sõiduks taotleda viisat.

Eesti on sõlminud viisaesinduslepingud üheksa riigiga, mille esindused väljastavad Eesti viisasid ligi 60 riigis. Lepingute alusel väljastavad Eesti esindused ka teiste riikide viisasid, näiteks Eesti esindus Bulgaarias Sofias väljastab Sloveenia viisasid, Eesti esindus Venemaal Pihkvas Hollandi ja Soome viisasid ning Eesti esindus Minskis Soome viisasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles