Putin: South Stream võib valmida enne Nord Streami

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult Vene peaminister Vladimir Putin, Türgi peaminister Recep Tayyip Erdogan ja Itaalia valitsusjuht Silvio Berlusconi.
Vasakult Vene peaminister Vladimir Putin, Türgi peaminister Recep Tayyip Erdogan ja Itaalia valitsusjuht Silvio Berlusconi. Foto: AP / Scanpix

Vene peaminister Vladimir Putin avaldas täna arvamust, et Euroopa Liidu gaasijuhtmega Nabucco konkureeriv South Stream võib valmida enne Läänemere põhja kavandatavat Nord Streami.


Tänasel videokonverentsil, milles lisaks Putinile osalesid Itaalia valitsusjuht Silvio Berlusconi ja Türgi peaminister Recep Tayyip Erdogan, «konstateeriti projekti South Stream elluviimise positiivset dünaamikat, eriti pärast augustis saavutatud Vene-Türgi kokkuleppeid».

Putin kinnitas, et «projektil on kõik šansid saada realiseeritud varem kui analoogsel projektil Läänemerel - Nord Streamil».

Vene valitsusjuhi sõnul on Vene ja Itaalia firmadel juba rikkalikud kogemused tööks Musta mere akvatooriumis, mida on muu hulgas saadud torujuhtme Blue Stream rajamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles