ETV: helilooja Howard Shore lindistab Tallinnas filmimuusikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fran Walsh, Howard Shore, Annie Lennox
Fran Walsh, Howard Shore, Annie Lennox Foto: AP/Scanpix

Mitu Oscarit, Kuldgloobust ja Grammyt võitnud Kanada helilooja Howard Shore lindistab just neil päevil Tallinnas oma järgmise filmiprojekti muusikat.

Kõige paremini teatakse Howard Shore'i «Sõrmuste Isanda» filmitriloogia muusika autorina, mille eest helilooja on kolmel korral pälvinud USA filmiakadeemia Oscari. Lisaks veel mitu Grammyt, Kuldgloobust ja erinevaid autasusid filmi ja kinoga seotud konkurssidelt, mis teevad Shore'ist oma valdkonna ühe hinnatuma spetsialisti, teatasid «Kultuuriuudised».

««Sõrmuste Isanda» triloogia võttis mul ühtekokku peaaegu neli aastat, seal on üle kümne tunni muusikat. Nüüd on mul hea meel alustada «Kääbikuga». Me töö pole seal lõppenud, teeme sellest loost veel muusikat ja filmi,» rääkis Shore.

Tallinnas ei ole Shore Tolkieni lugudega seoses. Michael Pärdi kaudu jõudis vanameister Eestisse, et lindistada muusikat käesoleval aastal valmivale dokumentaalfilmile «Nerakhoon».

«Olen erinevate filmiprojektide raames töötanud orkestritega üle Euroopa. Shore ja ta meeskond küsisid, mida ma saaksin neile dokumentaalfilmi jaoks soovitada. Ja ma suunasin nad siia, et näha, mis me nende heaks teha saame,» ütles produtsent Michael Pärt.

«Otsisin väga spetsiifilist koori ja kohtusin Michael Pärdiga. Nii kammerorkester kui koor, millega täna proovi tegin, olid imelised. Ma otsisin tõepoolest väga erilist heli, sellepärast siia tulingi,» märkis Shore.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles