Kiiruskaamerad tuvastavad sada rikkujat päevas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamerast teavitav märk Tallinna-Tartu maanteel.
Kiiruskaamerast teavitav märk Tallinna-Tartu maanteel. Foto: Toomas Huik

Kaheksa kiiruskaamera viimaste nädalate mõõtetulemustest selgub, et sõidukite keskmine sõidukiirus nendel lõikudel on 85 kilomeetrit tunnis, keskmine kiirusepiirangu rikkujate arv ööpäevas ulatus sajast kuni kahesajani.

Kõige aeglasemalt sõideti mõõdetavas alas 94,7. kilomeetril, mil keskmine sõidukiirus oli vaid 70 km/h, kõige kiiremini 72,5. kilomeetril - 91 km/h, teatas maanteeameti pressiesindaja.

Kõige väiksem rikkumiste arv ööpäevas oli 4. oktoobril 79,9. kilomeetril - 13 rikkumist - ja kõige suurem rikkujate arv 9. oktoobril 74. kilomeetril (246 rikkumist). Keskmine liiklejate arv kiiruskaamerate mõõdualas oli ööpäevas viis kuni seitse tuhat.

Tänaseks on maanteeamet paigaldanud Tallinna-Tartu maanteele neliteist kiiruskaamera mõõtekabiini, viimased kaks paigaldatakse järgmisel nädalal. Käimas on testperiood.

Kiiruskaamerad teevad kiiruseületajatest pildi - sekkumiskünnis on 90 km/h alas seatud kiirusele 97 km/h. Pildistamise ajal on näha kiiruskaamera punase välklambi sähvatust, mis on juhile signaaliks selle kohta, et sõidukiirust tuleks vähendada. Kasutatav välklamp on varustatud punase filtriga, et oleks välistatud sõidukijuhi pimestamise oht.

Kuusteist kiiruskaamerat paigaldatakse ligikaudu 65-kilomeetrisele lõigule Tallinna-Tartu maanteel. Asukohtade valimisel on silmas peetud inimkannatanutega liiklusõnnetustega statistikat viimase viie aasta jooksul, liiklussagedust, sõidukite kiiruseid sel lõigul, elektri kättesaadavust ja kohalikke olusid. Teelõikudele paigaldatakse automaatkontrollist teavitavad liiklusmärgid.

Kiiruskaamerate paigaldamise eesmärk on liikluse rahustamine ja seeläbi õnnetuste arvu vähendamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles