Eesti avab oma saatkonna Tel Avivis novembris

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoone Tel Avivis, mille 24. korrusel hakkab paiknema Eesti saatkond.
Hoone Tel Avivis, mille 24. korrusel hakkab paiknema Eesti saatkond. Foto: Välisministeerium

Välisministeerium kavatseb Eesti suursaatkonna Iisraelis avada selle aasta novembris ning 200 ruutmeetri suuruste ruumide väljaehitamiseks ning sisustamiseks saatkonna tarvis kulub 3,7 miljonit krooni.

Välisministeeriumi pressisekretär Helen Rits ütles, et Tel Avivis oleva kõrghoone 24. korrusel asuvad saatkonnaruumid saavad valmis lähiajal ning seejärel on plaanis alustada nende sisustamisega. Saatkonna avamine on tema sõnul kavas novembris.

Tel Avivis asub 2007. aastast Eesti erimissioon, kus töötab üks ametnik ning erimissiooni üheks eesmärgiks oligi saatkonna loomine.

«Saatkonna avamine võimaldab anda inimestele konsulaarabi, aga vahendada näiteks majandus-, kultuuri-, haridus- ja teadusalaseid ning muid kontakte,» märkis Rits. «Eesti kohapealne esindatus Iisraelis võimaldab edendada selle riigiga ka muud infovahetust ja koostööd.»

Ta lisas, et suursaatkonna asutamine on vajalik ka Eesti tegusamaks osalemiseks Euroopa Liidu ühises välis- ja julgeolekupoliitikas.

Tel Avivis avatava saatkonna aadress on Menachem Begin Road 125 ning pinda on seal umbes 200 ruutmeetrit. Ruumide ehitusmaksumus on 3,5 miljonit krooni ning nende sisustamiseks peaks kuluma umbes 200 000 krooni.

Eesti suursaadikuks Iisraelis on Aino Lepik von Wiren, kes aga resideerub Tallinnas. Rits märkis, et Lepik von Wiren jääb mitteresideerivaks suursaadikuks kuni resideeriva suursaadiku nimetamiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles