Õpilased viskavad õpikud nädalaks nurka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Rahumäe põhikooli 2. klassi õpilased Karmen Viinapuu (vasakult), Silvia Torn ning Sofia Schneider rõõmustasid eile koolitrepil algava koolivaheaja üle.
Tallinna Rahumäe põhikooli 2. klassi õpilased Karmen Viinapuu (vasakult), Silvia Torn ning Sofia Schneider rõõmustasid eile koolitrepil algava koolivaheaja üle. Foto: Liis Treimann

Õpilased vuhisesid eile kooliuksest välja nädalaks ajaks õppetööst puhkama. Aga kuidas noored oma koolivaheaja veedavad ja mida vaba ajaga ette võtavad?



Näiteks Tallinna 21. kooli 11. klassi õpilane Ivar Saarnak eelistab koolivaheaega võtta rahulikult ja eelkõige puhata. «Ma arvan, et ei tee eriti midagi, võib-olla lähen sõpradega kinno või sööma, aga Tallinnast ära ei sõida,» rääkis poiss.



Vaheajal kinno minna plaanijaid on teisigi. Tallinna ühisgümnaasiumi 5. klassi õpilastel Elise-Grete Lemetil ja Brigita Roosimaal on filmgi juba välja valitud. ««Taevast sajab lihapalle», see on multifilm,» rääkisid elevil tüdrukud.



Mõlemad tüdrukud külastavad kindlasti ka vanavanemaid. Lemetil polegi kaugele vaja rännata, sest vanaema elab Tallinnas, ent Roosimaa peab sõitma Türi lähedale.


Aga on ka neid õpilasi, kes veedavad koolivaheaja Eesti piiri taga. Näiteks Tallinna Kesklinna vene gümnaasiumi 3. klassi õpilane Deniss sõidab nädalaks Egiptusse, Nikita aga Peterburi. Kõige tähtsam on poiste sõnul see, et koolivaheajal saab igal hommikul kaua magada.



Tallinna Rahumäe põhikooli 2. klassi õpilane Karmen Viinapuu põrutab vaheajaks Türki. «Reisile lähen ema ja isaga. Mul on üks klassivend, kes elas neli aastat Türgis, ta rääkis, et seal pidi olema üks lõbustuspark, kuhu tasuks kindlasti minna,» rääkis tüdruk, kes oma sõnul ootab reisi juba väga.



Seevastu Viinapuu sõbranna ja klassiõde Silvia Torn tahab vaheajal lihtsalt kaua magada, ja kuna tüdrukule meeldib tennist mängida, siis kavatseb ta vaheajal ka trennis käia.



Esimene veerand möödus nii Torni, Viinapuu kui ka nende sõbranna Sofia Schneideri sõnul kiiresti ja teine klass ei pidavatki raske olema.



«Hindeid me veel ei saa, aga meile kirjutatakse päevikutesse, kas olime väga tublid või tublid,» selgitas Schneider hindamissüsteemi.



Kuna Tallinna Nõmme gümnaasiumi 11. klassi õpilane Joonas Russak käis alles hiljuti soojal maal puhkamas, siis koolivaheaja veedab ta Eestis.



«Mis ma koolivaheajal teen? Käin kindlasti neli korda jõusaalis, natuke pidutsen ja esmaspäeval sõidan korraks maale,» rääkis sportlik noormees oma koolivaheajaplaanidest.



Russaku sõbrad eelistavad samuti vaheaja kodumaal veeta. «Siit ära puhkama läheks siis, kui lumi maas ja saab lumelauaga sõitma minna,» ütles Anders Tamm.



«Mina võtan lihtsalt iisilt (kergelt – toim),» vastas noorte kõneviisis Silver Vaas, kes samuti õpib Nõmme gümnaasiumi 11. klassis.



Koolivaheaeg Tallinnas


•    Sügisesel koolivaheajal toimuvad Tallinna noorte- ja vabaajakeskustes 26. oktoobrist kuni 1. novembrini linnalaagrid, meisterdamisringid, filmiõhtud ja erinevad mängud.



•    Energiakeskuses räägitakse nädala jooksul välgust, elektrist, tulevikukodudest, ulmelistest kodumasinatest ja kosmosest. Tehakse katseid, elektrilahenduste demonstratsioone ning planetaariumiseansse.



•    Kesklinna noortekeskuses on teisipäeval kavas fotojaht Tallinnas, et vaadata, mis jääb kaamerasilma ette sügispäeval. Reedel ja laupäeval toimub tulevikulinna mäng, mis annab võimaluse kaasa rääkida oma kodukoha arengus. Viiakse läbi ajurünnak eesmärgiga leida ideid linna elukeskkonna parandamiseks. Oodatud on keskkooliõpilased ja vanemad noored.



•    Nii Lasnamäe kui ka Järve noortekeskus keskendub vaheajaks tehnika ja teaduste teemadele. Lasnamäel toimub esmaspäeval foto ja filmi päev, kus tutvutakse fototehnikaga, võimalus on õppida pilditöötlusprogramme ning pannakse kokku ühisfotokoomiks. Neljapäeval tehakse katseid Coca-Colaga, tavalise soodaga ja õhupallidega ning õpitakse tundma füüsikaseadusi.



•    Ka Pääsküla noortekeskuses toimub teisipäeval füüsikateemaline töötuba. Kohale on kutsutud füüsikud, kes räägivad noortele, kui põnev on füüsika, ja koos tehakse ka lõbusaid õpetlikke katseid.



•    Männiku noortekeskuses kirjutatakse nädala jooksul ise nukuetenduse stsenaarium, meisterdatakse nukke ja rekvisiite ning antakse etendus.



•    Kristiine noortekeskuses toimub reedel õudusfilmiöö, millega tähistatakse halloween’i.



•    26.–31. oktoobrini kestab Tallinna keskraamatukogu lasteteeninduses suur kleepsuvalmistamise nädal, kus lapsed saavad ise lõigata, kaunistada ja värvida mitmesuguseid kleebiseid.



•    Laupäeval kutsub Sõle raamatukogu lapsi meisterdamishommikule ja Sääse raamatukogu jututundi. Samal päeval kell 12 saab Nõmme raamatukogus osaleda muinasjututunnis ja Pelguranna raamatukogus meisterdada looduslikest materjalidest. (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles