Kohus vahistas klientide petmises kahtlustatava Mari Aidi

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Tsiigu e-poe kodulehelt.
Fragment Tsiigu e-poe kodulehelt. Foto: Postimees.ee

Harju maakohus vahistas eelmisel reedel, 9. mail klientide petmises kahtlustatava Tsiigu ning hiljem Sheldwelt e-poena tegutsenud OÜ Trendshop juhataja ja ühe osaniku Mari Aidi.

Ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Rannajõe sõnul oli vahistamise põhjuseks see, et kahtlusalune jätkas kuritegude toimepanemist pärast kahtlustuse saamist.



Nimelt tegutses ta Tsiigu.ee aegadest tuttava skeemi alusel ka veebilehel www.perekool.ee, kus lubas inimestele kaupu ja küsis ettemaksuna raha.



Kannatanuid on Rannajõe sõnul praeguseks üle saja ja kokku ulatub Mari Aidi klientidele tekitatud kahju üle 200 000 krooni.



1986. aastal sündinud Mari Aid kuulutati kelmuse tunnustel kahtlustatavaks juba 7. märtsil.



Kriminaalmenetlus sai alguse sellest, kui Mari Aidi juhitud veebipoest kaupu tellinud kliendid asusid esitama politseile avaldusi selle kohta, et polnud saanud ei lubatud tooteid ega nende eest ettemaksuna tasutud raha.



Esialgu jätkas aga veebikauplus tegutsemist ka pärast kriminaalmenetluse algust, kuid märtsi keskel see politsei palvel siiski suleti.



Harju maakohtu pressinõunik Kristina Ots ütles Postimees.ee’le, et Mari Aid esitas Tallinna ringkonnakohtule Harju maakohtu kaudu vahistamise kohta määruskaebuse.



Rannajõe sõnul võib Mari Aid esialgu vahi all olla kuni kuus kuud, kui ringkonnakohus ei otsusta teda kaebuse alusel vahi alt vabastada.



Ärikeeldu ei saa aga Rannajõe kinnitusel enne süüdimõistva otsuse langetamist kohaldada.



OÜ Trendshop kanti äriregistrisse 1. augustil 2007. Firma osanikud ja juhatuse liikmed on Krediidiinfo andmetel Mari Aid, Sulev Kits ja Piret Aid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles