Reinsalu: keemiarelva kasutamisele peab reageerima

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Mihkel Maripuu

Kaitseminister Urmas Reinsalu ütles Euroopa Liidu kaitseministrite mitteametlikul kohtumisel Vilniuses, et keemiarelva kasutamisele Süürias peab reageerima.

Reinsalu sõnul käsitleti kohtumisel reaktsiooni keemiarelva kasutamisele eraldi Süüria kodusõja probleemistikust, millel saab olla vaid poliitiline lahendus, teatas kaitseministeerium.

«On selge, et selle inimsusevastase teo toimepanijad tuleb võtta vastutusele. Tänaseks on esitatud piisavalt tõendeid, et pidada selle eest vastutavaks Bashar al-Assadi režiimi,» lausus Reinsalu.

Kaitseministri sõnul on Süürias rünnaku all väärtused nagu inimelu ja inimväärikus.«Kui me ei reageeri, siis on ka tänapäevane rahvusvahelise õiguse süsteem väärtusetu,» ütles Reinsalu.

Kaitseminister on reedel teist päeva Leedus Euroopa Liidu kaitseministrite mitteametlikul kohtumisel, kus arutatakse Euroopa Liidu kaitsepoliitika tulevikku ja valmistutakse eelseisvaks Euroopa ülemkoguks. Ministrite arutelu juhib ELi välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrge esindaja paruness Catherine Ashton ja selles osaleb ka NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen.

Ühtlasi osaleb Reinsalu täna Vilniuses ka NATO energiajulgeoleku oivakeskuse avamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles