MÄNGLE-ANTS VASTAP

, Mustlast
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aaluupäeval sai nalla

Küsseme Mustla aaluu-uvilise Ants Mändmetsa käest arvamust Tarvastu valla aaluupäeva kotta.

Sina olet kik nii kolm kõrda aaluupäeväl käinu. Mis om muutunu?
Väige pallu. Edimese kaits olliv miu jaost raasike igavevõitu, a sii kolmas, koloositeemaline, olli väige äste tettu. Aalugu saap kõnelde ütte- ja tõistmuudu, a eriti ää olli sii, et raasike olli uumurisuund kah sissi pantu, eriti aaluuõpeteje Aive Kaldra.
Miandse ettekande sulle kige rohkemb miildisive?
Muduki Tarvastu koolilatsi jutt oma vanembide tüüdest ja Aive Kaldra oma naise ilust: mis na ilu tegemisess kik vällä mõtlive.
Mis sul endel nõuka-aast kige eredambe mälestuse om?
Mia olli kah omamuudu dissident, nagu nüid uvvembe sõnage üteldess. Me pidime  sunniviisi käimä rahvamajan neid vene vilme vaatemen.
Olli siande vilm nagu «Vene ime». Eesti keele õpeteje ütel, et te piade kirjuteme kirjandi, kudas vilm miildusi. Mia kirjuti «Misperäst miule vilm «Vene ime» es miildu». Ja siss ma viil ütli, et Nikita Hruštšov tulep ametist maha võtta. Miu taheti koolist vällä visate, kutsuti direkturi manu. Direktur ütel: «Viska sii vihik mineme ja kennigi ei ole midägi kuulu egä nännu.»
Läitski sedäsi, et järgmine aaste võeti Hruštšov ametist maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles