Politseireid: viiest õppesõiduautost neli ei vastanud nõuetele

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväes töötavad arstid saavad õiguse kontrollida juhiloa taotleja tervist.
Kaitseväes töötavad arstid saavad õiguse kontrollida juhiloa taotleja tervist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna kontrollisid Jõhvi politseiosakonna korrakaitsjad koos Lliiklusregistri Jõhvi büroo ametnikega Jõhvis ja selle lähiümbruse teedel õppesõiduautosid, mille käigus avastati neli sõidukit, mille tehniline seisukord või dokumentatsioon ei vastanud kehtestatud nõuetele.


Samas kontrolliti ka liikluses osalevate sõidukite rehvide seisukorda.

Selgus, et viiest kontrollitud õppesõidukist vastas kehtestatud nõuetele vaid üks. Kahes sõidukis peatati õppesõit, sest sõidukite tehniline seisukord ja dokumentatsioon ei vastanud nõuetele ning kahe õppeauto puhul esines puudusi dokumentide vormistamisel.

Samal ajal kontrollisid politseinikud mööduvate sõidukite rehvimustri kulumisastet. Kontrolliti 67 sõidukit - tehti kaks suulist hoiatust, lisaks juhiti kahe juhi tähelepanu sellele, et nende autode rehvid on seadusega lubatud kulumise piirile väga lähedal.

«Kui tänase kontrollreidi käigus selgus, et autorehvide seisukorraga võib rahule jääda, siis õppesõiduautode puhul avastatud vajakajäämised viitavad sellele, et õppesõidukitega ei ole asjad kaugeltki korras,» ütles Ida politseiprefektuuri Jõhvi politseiosakonna ülemkomissar Ain Kruuse.

«Koostöös liiklusregistriga on ka tulevikus plaanis läbi viia ühiseid reide tuvastamaks rikkumisi õppesõiduautode osas,» lisas Ain Kruuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles