Kiiruskaamerate tõttu tuleb hakata pidama auto logiraamatut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirust ületavat sõidukit fikseeriva ja jäädvustava automaatse kiiruskaamera testimine Tartus.
Kiirust ületavat sõidukit fikseeriva ja jäädvustava automaatse kiiruskaamera testimine Tartus. Foto: Ove Maidla

Kui kiiruskaamerate süsteem käivitatakse, peaksid autoomanikud ja vastutavad kasutajad hakkama pidama auto logiraamatut, et vaidluse korral tõestada, kes millal autot on kasutanud.

«Koju tuleb trahviteade, seal on maksekorraldus, seal on ka vaide esitamise vorm juurde pandud juhuks, kui sõiduki omanik või vastutav kasutaja sellega nõus ei ole, et talle trahviteade tuli,» rääkis maanteeameti peadirektori asetäitja Villu Vane «Terevisioonis», vahendas ERR uudisteportaal.

Kui sõiduki omanik või vastutav kasutaja kiiruse ületamist ei eita, saab ta nn hoiatustrahvi, mis ei ole karistus ega lähe karistusregistrisse.

Kui aga on vaja sõidukit juhtinud isik tuvastada, algab väärteomenetlus ning järgneb karistus. Autoomanikul on kohustustus esitada andmed kolme kuu ulatuses tagantjärele, kes tema sõidukit mingil ajal kasutas - seetõttu tulebki pidada auto logiraamatut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles