Riik maksab Swedbankile laenu enneaegselt tagasi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Peeter Langovits

Rahandusministeerium otsustas tagastada käesoleva aasta mais laenatud 50 miljonit eurot Swedbankile enne lepingus kokkulepitud aega, sest vajadus laenu edasiseks hoidmiseks puudub.


Rahandusminister Jürgen Ligi sõnul on riigi rahavood ja likviidsus järgnevatel kuudel piisavad, et riigieelarve kulude väljamaksmisega toime tulla. «Kuigi laenu kaasamine on tõenäoline nii 2010. aastal kui ka hiljem, ei ole otstarbekas varasemat laenu igaks juhuks riigikassas hoida. Seda enam, et finantsolukorra rahunedes muutuvad ka laenutingimused soodsamateks,» sõnas Ligi.



Ennetähtaegse tagasimaksega säästab riik ca 45 miljonit krooni intressikulusid.



Likviidseid vahendeid 30. septembri seisuga on riigikassas 13,24 miljardit krooni. Riigieelarve ülejääk viimasel kolmel kuul on kasvatanud likviidsete vahendite mahtu riigikassas, seetõttu ei ole lähiajal näha ka vajadust laenuraha kaasamiseks



Swedbanki laenu intressimäär koosnes kuue kuu euriborist ning 2,75-protsendilisest marginaalist. Lepingu järgi pidi riik laenu tagasi maksma 2011. aasta juunis.



Rahandusministeerium saadab täna, 29. oktoobril Swedbankile kirja, mille järgi tehakse tagasimakse 12. novembril 2009.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles