Sügisel asub aega teenima üle 1300 kutsealuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad.
Ajateenijad. Foto: Peeter Langovits

Tänavu oktoobris asub kaitseväes aega teenima 1312 kutsealust, nende seas ka kümme neidu.

aitseministri määruse järgi läheb sügisel staabi- ja sidepataljoni aega teenima 49 kutsealust, logistikapataljoni 51, Kirde kaitseringkonda kokku 538, Lõuna kaitseringkonda 458, Põhja kaitseringkonda 144 ning 1. jalaväebrigaadi 72 kutsealust. 

Kaitseressursside ameti (KRA)  pressiesindaja ütles BNSile, et teiste hulgas peaks oktoobris ajateenistusse asuma ka kümme neidu, neist viis 1. jalaväebrigaadis ja viis Kirde kaitseringkonna pioneeripataljonis, suurtükiväepataljonis ja õhutõrjepataljonis. Tänavu juulis alustas ajateenistus viis neidu.

KRK peadirektori Kairi Rikko sõnul on neidude huvi ajateenistuse vastu on endiselt suur.  «Neidude puhul tuleb rõhutada, et tegu peaks olema väga tõsiselt kaalutletud otsusega, kuna ajateenistuse läbides võetakse endale kaitseväekohustus kogu ülejäänud eluks. Soovitatavalt võiksid ajateenistusele mõelda need neiud, kes peavad edaspidi silmas kaitseväelase karjääri ja edasiõppimist,» lausus Rikko BNSile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles