Putin: Moskva ei vaja linnapeaks poliitikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi pani oma valimisedeli hääletuskasti tütar Daša abiga.
Aleksei Navalnõi pani oma valimisedeli hääletuskasti tütar Daša abiga. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin väitis täna, et Moskva-sugune linn ei vaja linnapeaks mitte poliitikut vaid kedagi, kes suudab midagi ära teha.


Täna valitakse Moskva linnapea ning kuue kandidaadi valimisheitluses on selgelt silmatorkavamad opositsiooniliider Aleksei Navalni ja Putini avalik soosik, Kremil-meelne Sergei Sobjanin.

«Sellised suured linnad ei vaja, et neid juhiksid poliitikud,» sõnas Putin pärast oma hääle valimiskasti poetamist, viidades sellega Kremli-vastaseid proteste juhtinud Navalnõile.

«Tarvis on äriinimest, konkreetset, ma ütleks isegi depolitiseeritud inimesi, tehnokraate, kes teavad, kuidas töötada, teavad mida ja kuidas teha ning võtavad vastutuse,» lausus president.

Kremli avaldatud kommentaarides kinnitas Putin, et on oma kandidaadi võidus kindel. Kremli allika kinnitusel osaleb riigipea ka linnapea ametissevannutamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles