Sobjanin sai Moskva linnapeavalimistel napi otsevõidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Sobjanin tähistamas valimisvõitu.
Sergei Sobjanin tähistamas valimisvõitu. Foto: SCANPIX

Moskva linnapea kohusetäitja Sergei Sobjanin sai Venemaa pealinna meerivalimistel eile esimeses voorus napi otsevõidu.

Kui loetud oli 98,03 protsenti häältest, oli Sobjanin kogunud 51,15 protsenti häältest, teatas valimiskomisjon täna varahommikul.

Kremli-meelse Sobjanini suurim rivaal, opositsioonitegelane Aleksei Navalnõi sai 27,37 protsenti häältest.

Navalnõi nõuab võitja selgitamiseks teise valimisvooru korraldamist.

«See, mida me praegu näeme, on selged võltsimised. Me nõuame teise vooru korraldamist. Kui seda ei tehta, siis kutsume üles kodanikke ja palume neil tulla Moskva tänavatele,» ütles Navalnõi ööl vastu tänast ajakirjanikele.

Kommunistide kandidaati Ivan Melnikovi toetas 10,73, Jabloko esindajat Sergei Mitrohhinit 3,54, liberaaldemokraati Mihhail Degtjarevit 2,87 ja Õiglase Venemaa kandidaati Nikolai Levitševi 2,81 protsenti hääletanutest.

Moskva linnapea valimised olid esimesed üle kümne aasta. Korruptsioonivastase blogi pidamisega tuntust kogunud 37-aastase Navalnõi tugevas kandidatuuris nähakse lootust Venemaa poliitmaastiku muutumiseks.

Praegu kehtib juristist opositsioonikandidaadile viieaastane, väidetavalt fabritseeritud kelmusesüüdistuse alusel mõistetud tingimisi vanglakaristus. Navalnõi on omakorda lubanud ühel päeval presidendiks tõustes president Vladimir Putini ja tema liitlased vangi panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles