Vene sõdurid suundusid õppustele «Zapad»

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Vene kaitseministeeriumi teatel asus üle 2500 sõduri täna teele Valgevene suunas, et osaleda ühistel strateegilistel suurõppustel «Zapad 2013».

Õppused toimuvad 20.–26. septembrini Vene Lääne sõjaväeringkonnas, Läänemeres ja Barentsi meres ning sellest võtab Vene armee peastaabi kinnitusel osa 10 400 Valgevene ja 2500 Vene sõjaväelast, umbes 60 lennukit ja kuni 250 lahingumasinat, vahendas uudisteagentuur RIA Novosti.

Valgevene ja Venemaa kinnitusel harjutatakse õppuste käigus Valgevene territooriumile tunginud terrorirühmituste ja ebaseaduslike relvarühmituste likvideerimist. Vene kaitseministeerium ja kindralstaap rõhutavad, et tegemist on puhtalt kaitseotstarbelist laadi õppustega.

Samalaadsed Vene-Valgevene sõjaväeõppused toimusid ka 2009. aastal. Ametlikult oli tegemist kaitseõppusega, kuid selle käigus harjutati ka Balti riikide äralõikamist ja Varssavile ennetava tuumalöögi andmist.

Erinevalt 2009. aastast on Venemaa avaldanud valmisolekut kutsuda tänavusi õppusi vaatlema ka alliansi esindajad.

Venemaa suursaadik Riias Aleksandr Vešnjakov eitas tänases usutluses Läti telekanalile LNT väiteid, nagu näeks tänavuste sõjaväeõppuste stsenaarium ette Baltimaade ründamist.

«See info ei vasta tõele,» kinnitas Vešnjakov uudisteagentuuri BNS vahendusel. «Need (sõjaväeõppused - toim) on kaitseiseloomuga ning vastavalt täielikult kõigile Venemaa ja Valgevene rahvusvahelistele kohustustele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles