Kerry esitas Assadile ultimaatumi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Kerry.
John Kerry. Foto: SCANPIX

USA välisminister John Kerry sõnul saab Süüria president Bashar al-Assad ära hoida kavandatava Ühendriikide rünnaku, kui loobub keemiarelvadest.

Londonit külastavalt Kerrylt küsiti pressikonverentsil, kas Süüria valitsus saab teha midagi, et USA sõjalist rünnakut vältida. Kerry sõnul on võimalus selleks olemas, kui Assad loovutaks järgmise nädala jooksul kõik keemiarelvad, kuid välisministri hinnangul on selleks vähe lootust, vahendas uudisteagentuur AFP.

Kohtumisel oma Briti kolleegi William Hague´iga kordas Kerry, et USA-l on infot Süüria valitsusvägede korraldatud keemiarünnaku kohta. Samuti märkis Kerry, et käsu keemiarünnakuks valmistuda ja väed positsioonidele paigutada andis Assadi režiim.

Damaskus on keemiarünnaku korraldamist eitanud, süüdistades selles terroristlikke mässulisi. Assadi sõnul puuduvad USA-l igasugused tõendid väidetava keemiarünnaku kohta.

Ka märkis Kerry, et Süüria konflikti lahendus saab olla ainult poliitiline. «Sõjalist lahendust ei saa olla, meil pole selles suhtes illusioone,» rõhutas Kerry.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles