Minister: omavalitsustel on põhiseaduslik õigus lolle otsuseid teha

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler.
Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler. Foto: Toomas Huik

Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler leiab, et kuna Eesti omavalitsused on autonoomsed, on neil õigus teha ka rumalaid otsuseid.

Tallinna Ülikooli sotsiaalpoliitika professor Lauri Leppik kirjutab tänases Postimehes sünnitoetustest ja leiab, et neid peaks maksma pigem riik, mitte kohalikud omavalitsused, mis kopsakate toetuste kaudu inimesi elanikuks registreeruma meelitada püüavad.

Kiisler ütles Postimehe palvel Leppiku arvamuslugu kommenteerides, et nagu artiklis ka mainitud, on omavalitsused Eestis autonoomsed.

«See on põhiseaduslik väärtus, mis tähendab omavalitsuse õigust teha otsuseid, nii mõistlikke kui ka lolle,» sõnas Kiisler. «Ja kui omavalitsus tahab ikkagi teha selliseid idiootsusi nagu oma televisioon ja selleks ka raha on, siis see ongi kohalik otsus.»

Kiisler märkis, et tegelikult on iga kohaliku omavalitsuse huvi suurendada oma konkurentsieelist. «Sellised sünni- jms toetused mõjutavad kindlasti inimeste valikuid, kuid omavalitsuse otsustusõiguse nudima hakkamine on vale suund,» ei pooldanud ta Leppiku ideed, et justiitsminister võiks algatada eelnõu, millega «sissekirjutusepõhised kohalikud laustoetused» ära keelata.

«Meie tänane niivõrd ebaühtlane omavalitsusmaastik töötab kindlasti Harjumaa kasuks ja ülejäänud Eesti kahjuks. Lahenduseks on ikka suuremad ja võimekamad omavalitsused üle Eesti ehk haldusreformi elluviimine,» leidis minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles