Nestor: riigi ja KOVide õigused ja kohustused on paigast ära

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SDE fraktsiooni esimees Eiki Nestor
SDE fraktsiooni esimees Eiki Nestor Foto: Peeter Langovits

Riigikogu liige ja endine sotsiaalminister Eiki Nestor (SDE) ütles sünnitoetuste teemat kommenteerides, et riigi ja kohalike omavalitsuste õigused ja kohustused on Eestis paigast ära.

Tallinna Ülikooli sotsiaalpoliitika professor Lauri Leppik kirjutab tänases Postimehes sünnitoetustest ning Nestori hinnangul juhib Leppik tähelepanu sellele, et universaalsed toetused ei peaks sõltuma sellest, kus inimene elab.  Kohalikud toetused peaksid seejuures olema eelkõige vajaduspõhised. «Meil aga tänase valitsuse juures kipub kõik minema vastupidi,» ütles Nestor.

Tema sõnul on sünnitoetus ja ka teised riiklikud peretoetused universaalsed toetused, mida tuleb tõsta riigieelarve kaudu.

«On fakt, et omavalitsused püüavad erinevate toetuste või õiguste kaudu meelitada inimesi registreerima maksumaksjaks. See asjaolu näitab, et riigi ja omavalitsuste kohustused ja õigused koos nende täitmiseks vajalike rahaliste vahenditega on sisuliselt paigast ära,» leidis Nestor.

«Ja seda ei lahenda millegi muuga, kui tegeliku haldusreformiga. Nii et mitte omavalitsuste arv ja piiride joonistamine pole siinkohal oluline, vaid hoopis aus ja selge õiguste ja kohustuste jaotus,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles