Prokurör taotles Anders Tsahknale tingimisi vanglakaristust

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poliitik Anders Tsahkna - võltsdokumentide kasutamine.
Poliitik Anders Tsahkna - võltsdokumentide kasutamine. Foto: Peeter Langovits

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus taotles täna Tallinna ringkonnakohtus sotsiaalministri reformierakondlasest eksnõuniku Anders Tsahkna süüdimõistmist suures ulatuses pistise võtmises ning tema karistamist tingimisi vangistusega.

Riigiprokurör Evestus leidis, et Tsahknale (43) tuleks mõista liitkaristusena tingimisi ühe aasta ja nelja kuu pikkune vangistus kolmeaastase katseajaga, ütles ringkonnakohtu pressiesindaja Anneli Vilu ERRi uudisteportaalile.

Riigiprokuratuur süüdistab Anders Tsahknat pistise võtmises pistise nõudmisega ja suures ulatuses ehk ametiisiku poolt vara vastu võtmises vastutasuna selle eest, et ametiisik on oma ametiseisundit kasutades toime pannud seadusega lubatud teo, Tsahkna ise aga ei tunnistanud mullu veebruaris alanud protsessil end mõjuvõimuga kauplemises, pistisevõtmises, dokumendi võltsimises, võltsitud dokumendi kasutamises ja toimingupiirangu rikkumises süüdi.

Süüdistuse kohaselt nõudis Anders Tsahkna kahe meditsiinitehnikaga tegeleva ettevõtte ehk ASi Meditsiinigrupp ja OÜ Overall Medical vahelise müügitehingu eest Meditsiinigrupilt pistisena 10 protsenti tehingu maksumusest.

Ringkonnakohus langetab otsuse 15. oktoobril.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles