Pildid: Ansip ja Ivanišvili rääkisid Eesti ja Gruusia suhetest

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Andrus Ansip ja Gruusia peaminister Bidzina Ivanišvili rääkisid tänasel kohtumisel Stenbocki majas Eesti ja Gruusia suhetest, arengutest Gruusias ning Euroopa Liidu idapartnerlusest. Ansip kinnitas, et Gruusia on alati olnud Eestile oluline partner, kelle käekäik läheb korda ning Eesti toetab jätkuvalt Gruusia püüdlust liituda Euroopa Liidu ja NATOga.

«Me toetame demokraatlikult arenevat ja Euroopaga integreeruvat Gruusiat,» ütles Ansip kohtumisel. Tema sõnul on Gruusia koostöö rahvusvaheliste ja valitsusväliste organisatsioonidega NATO ja Euroopa Liiduga integreerumiseks ja reformide jätkamiseks olnud hea ning valitud suunda toetab ka Gruusia ühiskond. «Teame oma riigi kogemusest, et parim vahend Läänega integreerumiseks on riigi kiire ja demokraatlik areng,» vahendas valitsuse kommunikatsioonibüroo peaminister Ansipi sõnu.

Samuti kinnitas Ansip, et Eesti toetab Gruusia territoriaalset terviklikkust ning valikuvabadust välis- ja julgeolekupoliitiliste otsuste tegemisel. «Oluline on, et ka kõik teised riigid teeksid seda,» ütles Ansip.

Kohtumisel räägiti ka riikide vahelisest majanduskoostööst. Tõdeti, et arvestades häid suhteid kahe riigi vahel, on Eesti ja Gruusia kaubavahetus jätkuvalt liiga tagasihoidlik.

Peaminister kinnitas kohtumisel, et Eesti on toetanud ja jääb toetama abiprogrammidega Gruusia valitsusasutuste tugevdamist ja majandusintegratsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles