Tankler: Venemaa pakkumine süvendas USA peataolekut Süüria osas

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA Kongressi hoone Kapitooliumi mäel.
USA Kongressi hoone Kapitooliumi mäel. Foto: SCANPIX

USAs valitseb Süüria küsimuses juba mitu nädalat peataolek, mida Venemaa eilne soovitus panna Süüria keemiarelvad rahvusvahelise järelevalve alla veelgi süvendas, ütles ERRi USA korrespondent Lauri Tankler.

Tankler rääkis «Aktuaalsele kaamerale», et segadus Süüria küsimuses on Ühendriikides juba mõnd aega ning mitmete osapoolte arvates oleks ammu pidanud Süüria režiimi kuidagi karistama, vahendas ERR Uudised.

«Tegelikult see peataolek süvenes veel eile kõige rohkem, kui see ootamatu Venemaa pakkumine välja tuli, rohkem on see peataolek süvenenud seetõttu, et president Obamal oli juba plaan, kuidas hakata maha müüma ameeriklastele ja kongressile sõjalise sekkumise mõtet, aga nüüd on see rohkem Prantsusmaa ja ÜRO kaudu tehtav pakkumine oluliselt enam meedias räägitud ja üleval,» selgitas ta.

Korrespondent rääkis, et nii senat kui kongress tulid eile esimest korda pärast suvepuhkust täies koosseisus kokku ning senatis oli plaan homme Süüria teemal hääletus teha, Tankleri sõnul on hääletamise küsimus tekitanud kongressis paksu verd, sest suure tõenäosusega need hääletused läbi ei lähe.

«Võib-olla see rahupakkumine tekitab alternatiivi ja võimaluse Valgel Majal loobuda sellisest hääletusest,» oletas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles