Ülekäiguradadel käis turvalisust tagamas üle 100 vabatahtliku

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetus juhtus ülekäigurajal ees. Foto on illustratiivne.
Õnnetus juhtus ülekäigurajal ees. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmise nädalal käis ülekäiguradadel lastel abiks üle saja vabatahtliku eri asutustest ja organisatsioonidest, lisaks andsid oma panuse kooliminejate liiklusturvalisusse ka kümned abipolitseinikud.

PPA liiklusbüroo komissar Riho Tänak tänab kõiki neid, kes laste jaoks liikluse ohutumaks tegemise oma südameasjaks võtsid. «Vabatahtlikuna liiklusohutuse loomises osalemise mõju on kindlasti pikem kui need tunnid, mis ülekäigurajal veedeti. Suure tõenäosusega on need inimesed ise liikluses edaspidi ettevaatlikumad ning saavad ohtudest paremini aru. Samuti levib mõtteviis, et igaüks on liiklusohutuse mõjutaja,» rääkis Tänak.

Tema sõnul oli vabatahtlike tagasiside ülekäiguradadelt peamiselt see, et ohutusnõuete vastu eksivad eelkõige täiskasvanud. «Lastel on päris hästi selge, kuidas õigesti sõiduteed ületada. Paraku on täiskasvanutel pahatihti kas siis aja kokkuhoiu ettekäändel või lihtsalt hoolimatusest komme fooritulesid mitte järgida,» tõi Tänak välja peamise probleemi. Vanemate liiklejate hea eeskuju on tema sõnul ülioluline. «Nähes vanemat ja autoriteetsemat liiklejat liiklusreegleid eiramas, on lapsed varmad halba eeskuju järgima.»

Kokku osales esimese koolinädala jooksul ülekäiguradade turvalisuse tagamisel 110 inimest näiteks kohalikest omavalitsustest, päästeametist, turvaettevõtetest ning töötukassa kaudu tööd otsivate inimeste seast. Lisaks andsid oma panuse ka abipolitseinikud kõikides prefektuurides. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles